Головна Новини На Тернопільщині ліквідували ряд державних органів

На Тернопільщині ліквідували ряд державних органів

чиновник24 червня за участі голови Тернопільської облдержадміністрації відбулася нарада, під час якої керівники територіальних та структурних підрозділів обговорили важливі питання області.

Зокрема, обговорили питання про стан виконання постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року № 442 “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади”:
1. Утворення державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів шляхом реорганізування Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної служби.
2. Утворення Державної служби України з питань праці шляхом злиття Державної інспекції з питань праці та Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки.
3. Утворення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками шляхом реорганізації Державної служби з лікарських засобів та Державної служби з контролю за наркотиками.
4. Утворення Державної служби України з безпеки на транспорті шляхом злиття Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті, Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті та Державної спеціальної служби транспорту.
5. Утворення Державної інспекції енергетичного нагляду України шляхом переформування в Інспекцію функції з реалізації державної політики з нагляду (контролю) у сфері електроенергетики та теплопостачання.

Окрім цього, розглянули питання з приводу ліквідації Державної інспекції сільського господарства, поклавши функції:
– із здійснення реєстрації та обліку машин на Міністерство внутрішніх справ;
– із здійснення державного нагляду (контролю) в частині експлуатації та технічного стану машин на Державну службу з безпеки на транспорті;
– із здійснення сертифікації насіння і садивного матеріалу на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
– із здійснення державного нагляду (контролю) в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, родючості ґрунтів на Державну екологічну інспекцію.