Головна Новини На Тернопільщині люди рубають ліси щоб зігрітися

На Тернопільщині люди рубають ліси щоб зігрітися

З настанням холодів почастішали випадки незаконних рубок дерев з метою їх використання на паливо. Так, факт незаконної рубки дерев виявлено Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області у результаті перевірки оперативної інформації. У лісових насадженнях не переданих у власність чи користування на землях запасу Будківської сільської ради Кременецького району затримано чоловіка, що самовільно зрізав дерева породи сосна. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 65 КУпАП та розраховано розмір шкоди, заподіяної лісу незаконним вирубуванням дерев у сумі 4,6 тис.грн.
При подальшому обстеженні цього лісового масиву було виявлено інші пні незаконно зрубаних дерев загальною кількістю 36 шт. Розмір шкоди, завданої лісу незаконною рубкою цих дерев, склав 90 тис.грн.
У зв’язку з тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального Кодексу України, матеріали перевірки направлено до Кременецького відділу поліції ГУНП у Тернопільській області.