Головна Новини На Тернопільщині люди по-різному ставляться до відвідин кладовищ та церков на Зелені...

На Тернопільщині люди по-різному ставляться до відвідин кладовищ та церков на Зелені свята

Почути думки щодо доцільності відвідин храмів та кладовищ у поминальні дні на Зелені свята хоче Марія Марчук , яка пише у спільноті МОЯ ЛАНОВЕЧЧИНА.

Нагадаємо, на Великодні свята традиційні відправи на кладовищах перенесли на Зелені свята, очікуючи. що на цей час епідаемія піде на спад. Втім, не так сталося, як гадалося – кількість хворих не зменшується, а то й збільшується після послаблення карантину.

“Скоро поминальні дні.Всі ми пам’ятаємо про наших близьких ,які відійшли у вічність.І не тільки в поминальні дні.В звязку з короновірусом по всій Україні запроваджено карантин ,який поступово послаблюється.В Тернопільській області в багатьох районах заборонили відправи в ці дні в церквах і на кладовищах.Де-хто відноситься до таких методів скептично.На мою думку,забороноти скупчення людей- це слушна думка.В селах більшості людей похилого віку ,а це великий ризик .Звичайно,і молоді теж не всі розуміють наскільки це серйозно.Священики повинні це розуміти і приймати правильне рішення.А як на Лановеччині?А в селах священники прислухається до рішення про заборону?Хотілося б почути різні думки”