Головна Новини На Тернопільщині лабораторно підтверджено 52 випадки зараження штамом «Дельта»

На Тернопільщині лабораторно підтверджено 52 випадки зараження штамом «Дельта»

Спеціалістами лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України” проведено дослідження біоматеріалу, за допомогою тест-системи для визначення наявності 8 мутацій коронавірусу SARS-CoV-2. За результатами даної роботи, було виявлено у 94 позитивних зразках 52 випадки штаму коронавірусу «Дельта».

Їх було направлено до референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» для визначення наявності мутації вірусу SARS-CoV-2. Учора, 4 серпня, з референс-лабораторії отримано позитивні результати тестування зразків біоматеріалу та підтверджено штам коронавірусу «Дельта». Додамо, що до цього часу в області циркулював переважно британський штам коронавірусу.

Із цих 52 взірців більшість осіб були приїжджими за кордону, зокрема з Росії, Великобританії та країн Індонезії, а також контактні особи. Очікувано, що «Дельта» поступово поширюватиметься в межах області.□ Що характерно для штаму «Дельта»?Симптоми при зараженні «Дельта» штамом коронавірусу відрізняються.

Найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі і нежить. Кашель і втрата нюху або смаку є менш поширеними симптомами.Більш серйозними симптомами є:- порушення слуху,- шлунково-кишкові проблеми,- утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрени.

Додамо, що відповідно до дослідження, проведеного науковцями з Китаю, концентрація вірусу в організмі зараженої людини від штаму «Дельта» у тисячу разів більша. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус у зовнішнє середовище, що сприяє поширенню інфекції серед інших людей. Тому він є більш заразним та контагіозним, тобто швидше передається.

Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби в разі зараження штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Тому закликаємо жителів області вакцинуватися від COVID-19.