Головна Новини На Тернопільщині кір у кількох навчальних закладах

На Тернопільщині кір у кількох навчальних закладах

За даними моніторингу інфекційної захворюваності, проведеного фахівцями Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», в області 22 жовтня 2018 року за первинними діагнозами зареєстровано 65 випадків інфекційних захворювань, з них. Кір – 37 випадків, за даними наших джерел, у 24 школі у Тернополі один клас закритий на карантин.

16.10.2018 року за інформацією Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» у м. Тернопіль зареєстрований спалах кору з 4-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: ТНВК «Школа ліцей №6 ім. Назарія Яремчука»; домашні вогнища (м. Тернопіль, с. Велика Березовиця Тернопільського району). Попередній діагноз у хворих – кір. Хворі знаходяться на амбулаторному лікуванні. Форма перебігу – середньої важкості – у 3 осіб, легкої – в 1 особи. Джерело інфекції – не встановлено. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем навчання. Робота у вогнищах продовжується.

17.10.2018 року у м. Тернопіль зареєстрований спалах кору з 6-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: в організованому колективі – Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму; домашні вогнища (м. Тернопіль, с. Іванчани, с. М. Березовиця Збаразького району, смт. Микулинці Теребовлянського району, смт. В. Березовиця Тернопільського району). Попередній діагноз у хворих – кір. Діагноз остаточний – у 3 хворих (лабораторно підтверджений 1 випадок від 21.09.2018р.). Госпіталізовано 5 осіб. Форма перебігу – середньої важкості – у 6 осіб. Джерело інфекції для першої хворої не встановлено. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем навчання та проживання (гуртожиток). Робота у вогнищах продовжується.