Головна Новини На Тернопільщині керівник підприємства відповість перед законом

На Тернопільщині керівник підприємства відповість перед законом

Козівським відділом Теребовлянської місцевої прокуратури спільно із Управлінням Захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України виявлено, що особа, уповноважена на виконання функцій держави, не подала е-декларацію за 2016 рік.

Встановлено, що керівник одного з комунальних підприємств Козівського району будучи посадовою особою юридичної особи публічного права та суб’єктом декларування, умисно не подав щорічну декларацію за 2016 рік.
Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ст.366-1 КК України (Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації).
Триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснюється Козівським відділом Теребовлянської місцевої прокуратури.
Довідково: Санкція статті інкримінованого злочину передбачає відповідальність у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, повідомила прес-служба прокуратури.