Головна Новини На Тернопільщині з 1 вересня розпочнеться призов на військову службу

На Тернопільщині з 1 вересня розпочнеться призов на військову службу

З першого вересня розпочнеться призов на військову службу. Про це під час брифінгу обласної військової адміністрації розповів начальник обласного центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв.

“Ми починаємо заходи з призовної компанії осені 2022 року. Зразу хочу всіх заспокоїти, призову строковиків на строкову службу не буде, вона буде організована таким же чином, як ми проводили весняну призовну компанію. Тобто, призовники, прибуваючи до територіальних центрів, будуть приходити медичну комісію, буде визначатись їхній ступінь придатності, або непридатності до військової служби, а також вони повинні надавати документи стосовно надання їм відстрочок”, – каже Ігор Гусєв.

Військові, які вже перебувають в казармах, повинні бути вакциновані. Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш, пише Суспільне.

“Ми розуміємо, що в нас є багато військовослужбовців, які служать, які разом перебувають в казармах і ми звернули увагу на те, що в кого закінчується вакцинація, то її необхідно пройти. На що ми отримали відповідь про те, що майже всі наші військові, які зараз служать, які відправляються на передову, то вони, як правило всі вже вакциновані, або більшість з них”, – каже Труш.