Головна Новини На Тернопільщині зруйнували 100-річний млин (Фото)

На Тернопільщині зруйнували 100-річний млин (Фото)

У селі Саранчуки, що на Бережанщині сільський голова звернувся із зверненням, щоб оперативно знесли аварійне приміщення старовинного млина.

“На звернення сільського голови с.Саранчуки щодо оперативного реагування про сприяння у знесенні аварійного приміщення колишнього млина, мною було прийняте рішення про надання допомоги працівниками районного відділу Управління ДСНС та лісомисливських господарств району, які знесли небезпечну будівлю.


Разом з керівництвом села вирішили придатні матеріали складувати на території Саранчуківської школи та в подальшому використовувати для будівництва вишкільно-оздоровчого табору «Лисоня» ім.І.Гавдиди.
Млин простояв більше 100 років, в добротному стані збереглися балки дубові, багато пиломатеріалів та частина шиферних листів”, – так відреагував на це звернення голова Бережанської районної державної адміністрації Володимир Петровський.

Як зрозуміло із відповіді, млин розібрали, дошки склали біля школи. Однак у ФБ стосовно цього неоднозначні думки. Деякі дописувачі ввжають, що такі історичні споруди потрібно не руйнувати, а реставрувати:  “.приходять суперечливі думки…в цивілізованих туристичних !!!! країнах в таких будівлях щось працює :той же млин , готель , музей , паб…Бережанщина туристична ??!!” – пишуть дописувачі Береж Інфо