Головна Новини На Тернопільщині “золотий” хліб і мізерна зарплата

На Тернопільщині “золотий” хліб і мізерна зарплата

Хліб

На Тернопільщині буханець пшеничного хліба коштує 12 грн – це в 1,5 рази більше, ніж на Харківщині, житомиряни переплатять за кіло вареної ковбаси майже 20 грн (34%), в порівнянні з жителями Кіровоградщини. Але найбільший розкид цін на картоплю і борщового набору – 62% і 86% відповідно. Найдорожче обійдеться борщ жителям Донбасу, найдешевше – львів’янам і запорожцям.

Про це пише Сєгодня.

Приблизно посередині за цінами тримається Київ – тут найдорожча лише борошно (9 грн / кг), і то вона коштує всього на 1,68 грн / кг більше, ніж на Сумщині, де вона найдешевша. А ось ціна на цукор скрізь приблизно однакова – 13-14 з копійками грн за кіло. При цьому заробітки дніпрян на 23% (майже на 1000 грн) більше, ніж у черкащан, тернополяни, навпаки, отримують зарплату на 18% (на 800 грн) менше, ніж харків’яни, на Житомирщині та Кіровоградщині доходи майже однакові: різниця всього в 2 , 5%, або 100 грн. А в столиці традиційно отримують більше за всіх – понад 8500 грн / міс.

ЧОМУ. За словами експерта інформкомпанії “ПроАгро” Ярослава Левицького, на індустріальних регіонах заробляють торгівля і транспортники, так як там продукти в основному привізні. “Зарплати на виробництві завжди були вище, ніж в агросекторі. Жителі Сходу країни заробляють непогано, але і витрачають теж багато, адже змушені купувати більше продуктів, ніж в аграрних регіонах. Там свої овочі, фрукти, молоко, курятина, свинина і т. Д ., виходить економія на харчуванні “, – роз’яснив нам Левицький.

png_10