Головна Новини На Тернопільщині знайшли старовинні дзвони, котрі шукали ще з минулого століття (Фото)

На Тернопільщині знайшли старовинні дзвони, котрі шукали ще з минулого століття (Фото)

“Це справжня Божа благодать”, – не приховуючи емоцій розповідає господині подвір’я Олена Кеник, де випадково знайшли цю важливу знахідку…

Все починалося ще у 30-роках минулого століття у Коропці. У селі була старенька дерев’яна церквиця. У 1939 році загарбники її спалили. Проте місцеві жителі сховали від ворогів церковні  дзвони і закопали їх у землю. Ніхто не знав того сховку. А ті, хто переховував дзвони, минулися, каже пані Олена, повідомляє МЕДІАТОР Так з того часу чимало людей шукали оті дзвони. Приїжджали спеціальні комісії з Тернополя. Марно.

Аж недавно на подвір’ї пані Олени почала протікати водопровідна труба. Тому вирішили її розкопати, та відремонтувати. Коли розкопали метр землі, виявили металошукачем якийсь метал. Продовжили. І викопали старовинні дзвони 1922 року.

Жінка каже, що й не підозрювала, що на її подвір’ї може бути схований такий скарб.  Хоча колись на тій земельній ділянці була оселя священика, потім там мешкав старший секретар райкому партії, потім була школа-інтернат.

Лише згодом сім’я пані Олени приватизувала ту земельну ділянку і збудувала будинок.

Дорогоцінну знахідку відправили до оновленої церкви святого Миколая. Нині дзвони знову служать за призначенням.