Головна Новини На Тернопільщині знайшли захоронення 50 закатованих воїнів УНР (Фото)

На Тернопільщині знайшли захоронення 50 закатованих воїнів УНР (Фото)

На околиці міста Ланівці тривають масштабні розкопки. Комунальне підприємство Львівської обласної ради “Доля” вже кілька днів проводить пошукові роботи.

За переказами старожилів, на цьому місці, де сьогодні ведуться роботи, у травні 1919 року було закатовано та засипано в одній ямі близько 50-ти воїнів армії Української Народної Республіки. Власне, саме тому, аби відновити історичну справедливість, а також, щоб перепоховати належним чином невинно убієнних, розпочали розкопки, пише прес-служба ТОДА

Сьогодні, 22 серпня, там побував й голова ОДА Степан Барна. За його словами, це велика трагедія українського народу, адже тоді, 100 років тому, всіх, хто підтримував ідею українізації, української мови та культури, жорстоко нищили, вбивали та переслідували…

“Сьогодні ми маємо відпрацювати комплекс заходів, щоб вшанувати загиблих воїнів та перепоховати їхні останки за християнськими звичаями, бо, на жаль, тоді у них це право відібрали страшним нелюдським способом…”, – зазначив Степан Барна.

Нагадаємо, протягом останнього часу по області починають активно знаходити могили повстанців, оунівців, бійців армії УНР, які шукали багато років. Це вже третє захоронення, над яким почали працювати. До цього було знайдено рештки жертв Ягільницької трагедії у Чортківському районі та вояків УПА у місті Шумськ.