Головна Новини На Тернопільщині злодії можуть продавати старовинну ікону Миколи Чудотворця

На Тернопільщині злодії можуть продавати старовинну ікону Миколи Чудотворця

Родину з міста Бучача на Тернопільщині пограбував друг сина. З будинку була викрадена старовинна ікона Миколая Чудотворця яку зараз злодій намагається продати та навіть спробував оцінити вартість у мистецтвознавців.

“В квітні 2017 року я вирушила у справах до Німеччини, а ключі від будинку із проханням поливати квіти, залишила хорошому Знайомому, а при цьому ще й ДРУГОВІ мого Сина , який на протязі останніх 5!!!!!!!! років дуже часто, майже щодня  бував у нас, із Сином разом вони планували вести спільний бізнес… А 18 травня 2017 р.  я повернулась до Бучача і виявила пропажу цінних речей(золотих прикрас і грошей), а НАЙСТРАШНІЩЕ зникнення Ікони Миколая-Чудотворця, Фамільної Реліквії, яка належала моїм Предкам-Старовірам по Маминій лінії, яку Бабушка заповідала мені із Проханням Молитися та ХРОНИТИ Її, бо це не є лише звичайна Ікона для нас, а ОБЕРІГ нашої Родини декілька століть!!!!! Коли моїх Предків, як Старовірів, що не відріклися від Віри своїх батьків  відправляли у вигнання з Самарської губернії в Сибір, то вони із собою брали лише край необхідні речі та Церковні Книги, Ікони тощо. По дорозі та у вигнанні багато з Рідних загинуло, але берегли і передавали наступним Поколінням Святині… А злодії підло забрали Ікону і продали Її, про що свідчать фото, що вони цинічно, без краплі сумління зробили в 5 ракурсах. Господь настільки добрий, що зберіг ці зображення на планшеті!!!!!!! Син знайшов ці фото 3 червня (а крадіжка вчинена 18 травня), а до того часу ми неодноразово запитувала крадія про те, чи він знає де Ікона і цінності, але він не признавався, зухвало брехав, що нічого не бачив і не знає !!!!!!!!!!!!!! Вони були впевнені, що ми на них не подумаємо, настільки підлий був у них задум-скористатися нашою Довірою!!! Вони їздили із метою оцінити Ікону і в Художній Музей, щоби подорожче її продати.
Ці злодії та їх близькі обіцяли мені весь цей час, що знайдуть  місце перебування  Ікони і повернуть мені, я вірила декілька місяців (!!!!) розуміючи, який це важкий тягар для батьків… щиро хотіла пом’якшення покарання для хлопців. Але, на превеликій жаль,  вони не дотримали обіцянки. Прошу Допомоги ВСІХ небайдужих Людей із ЧИСТИМ Серцем в розшуку та поверненні цієї Святині моєї родини!!! Не принесе крадена Святиня щастя НІКОМУ, відомо багато згадок в Історії про такі випадки, а ТЕ, що у Старовірів вкрадено, тим більш. Прошу ДУЖЕ, по-можливості,  допоможіть, підкажіть яким чином і куди ще можу звернутися, як можна повернути Ікону, я стукаю у всі Двері і буду бити в Дзвони поки не відшукаю, бо на мені лежить Відповідальність перед Пам’яттю Предків моїх та Майбутніх наших поколінь за збереження цієї Ікони!” – пише Валентина Г.

Джерело Бучацькі новини