Головна Новини На Тернопільщині зловмисники заподіяли шкоду лісу на 300 тисяч гривень

На Тернопільщині зловмисники заподіяли шкоду лісу на 300 тисяч гривень

Щодня ми бачимо навколо себе безліч рослин та тварин, це все природа і людина – частина її. Проте людина має можливість змінювати природу і кожна зміна позначається на навколишньому середовищі, а окремі дії можуть завдавати непоправної шкоди. Від людини залежить чи збереже вона природу, чи зруйнує.
Один кричущий факт зневаги до природи зафіксовано працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області поблизу міста Хоростків Гусятинського району.
У лісовому урочищі «Дубина», яке знаходиться у землях запасу Хоростківської міської ради, де місцеве населення відпочиває та проводить щорічні розважальні фестивалі, встановлено факт масової незаконної порубки дерев та розкрадання буреломної і вітровальної деревини, чим заподіяно шкоду лісу на суму понад 281 тис.грн.
На жаль «любителів природи» з бензопилами встановити не вдалось, тому матеріали перевірки за ознаками злочину, відповідальність за який передбачено статтями 185, 246 Кримінального кодексу України, передано для проведення розшукових дій до Гусятинського відділення поліції, а «опікуну» лісу – Хоростківській міській раді видано припис про посилення контролю за лісовим урочищем.
Нам подобається чиста та прозора вода в річках, зелена трава на луках, могутні дерева у лісі, бо це – життя. І наш обов’язок – зберегти його для прийдешніх поколінь не тільки на світлинах в Інтернеті. Без природи людина загине, тому збереження природи – це збереження людини.