Головна Новини На Тернопільщині збільшили фінансування на протидію ВІЛ-інфекції, але витрати не зросли

На Тернопільщині збільшили фінансування на протидію ВІЛ-інфекції, але витрати не зросли

Спеціалісти Інституту аналітики та адвокації проаналізували дані по програмі протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу у Тернопільській області і встановили як витрачають кошти обласного бюджету.

(Інфографіка: Тернопільська обл.)

На початку року на Тернопільщині схвалили близько третини орієнтованого бюджету (350 тис. грн). А згодом він зріс до повного обсягу – 930 тис. грн. Для порівняння: торік станом на 01 липня на програму затвердили половину орієнтованого фінансування.

Найбільше в регіоні мають витратити на заходи профілактики – понад 500 тис. грн. Приблизно 1/3 бюджету на завдання організаційно-адміністративного характеру. І залишок 40 тис. грн. на заходиінформаційно-просвітницького типу.

Натомість, за перші 6 місяців із затверджених коштів витратили 1/5 (193 тис. грн) на заходи профілактичного характеру. Всі інші напрямки та завдання залишаються непрофінансованими.

(Інфографіка: Тернопільська динаміка)

У 2016 році частка використаних коштів за I півріччя більша, але тільки у відсотках. Так склалося тому, що сума схвалена на минулий рік менша, ніж в 2 рази.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»