Головна Новини На Тернопільщині за вихідні шестеро людей потерпіли від інтернет-шахраїв

На Тернопільщині за вихідні шестеро людей потерпіли від інтернет-шахраїв

Впродовж вихідних шестеро жителів Тернопільщини потрапили на гачок аферистів. Громадяни переказували як кошти за товар, так й своє майно на обмін, однак бажаного так й не отримували.
Схема за якою діють пройдисвіти надзвичайно проста: вони розміщують неправдиве оголошення про продаж того чи іншого майна. Коли до них телефонує потенційна жертва, вони просять повну передоплату, й як тільки отримують кошти, одразу видалять допис та вимикають телефон.
Від такого роду злочину потерпіли тернополяни. Молодик переказав готівку за телефон, інший понад 13000 гривень за газонокосарку, ще один 900 гривень за набір інструментів. Ще двоє потерпілих мали намір придбати дитячу коляску та жіночий одяг, але всіх їх об’єднує одне – бажане вони так й не отримали, натомість втратили кошти.
Відомості про події поліцейські внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.
Аби вберегти й захистити себе від шахраїв, забезпечити безпечну купівлю в Інтернеті, найкраще це:
відправлення товару з післяплатою. Післяплата – спосіб розрахунку, коли гроші за товар сплачуються у поштовому відділенні та за додаткову плату надсилаються продавцеві. При такій формі розрахунків можна оглянути товар прямо у відділенні та відмовитися від купівлі, якщо він вас не влаштував.
Наступне – повернення оплати через банк. Якщо Ви вже оплатили покупку в Інтернеті, а продавець не відправив куплений товар , – зверніться до свого банку із заявою про повернення сплачених коштів. Банк пояснить, чи можливе повернення коштів, скоординує подальші дії та проведе розслідування.
Ще одне. Якщо ви стали жертвою Інтернет-шахрайства – не зволікайте, звертайтеся у в поліцію.