Головна Новини На Тернопільщині затримали небезпечне організоване злочинне угрупування (Фото)

На Тернопільщині затримали небезпечне організоване злочинне угрупування (Фото)

Колби, вакумні насоси, різноманітне обладнання для виготовлення психотропних речовин, автомобіль, гроші, майже кілограм марихуани та понад півкілограма амфетаміну вилучили під час спецоперації оперативники управління протидії наркозлочинності та кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області спільно з спецпризначенцями корпусу оперативно-раптової дії, працівниками СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

За попередніми даними, лише вартість вилученого обладнання становить більше ста тисяч гривень.

За словами начальника обласного управління Нацполіції Олександра Богомола, майже півроку оперативники документували та відстежували діяльність організованого злочинного угрупування. Ініціатор його створення – раніше судимий за незаконний збут психотропних речовин тернополянин, 1986 року народження.

В помічники він взяв собі трьох місцевих мешканців. Четвірка облаштувала лабораторію на одному з хуторів Зборівського району в приватній садибі. Спочатку з орендодавцем розраховувалися грошима, а потім почали платити наркотиками, які той реалізовував.

Ресурси для виготовлення амфетаміну, а це понад десять найменувань різних інгредієнтів, група “бізнесменів” замовляла через інтернет. За один раз амфетамінщики виготовляли 300-400 грам небезпечної речовини хорошої якості, кажуть експерти.

Реалізовували товар лише перевіреним та постійним клієнтам. Тим, хто купував велику партію робили знижки – за грам амфетаміну просили 200-300 гривень. У ході проведених оперативних заходів стало відомо, що на організатора та трьох помічників працювала ще група з восьми осіб – це як чоловіки, так і жінки. Вони викуповували товар за дешевими цінами і перепродували його уже по 400-500 гривень за грам.

Оперативники кажуть, що одного граму амфетаміну вистачає на ін’єкції для п’ятьох наркоманів.

Транспорт з амфетамінщиками та товаром затримали на під’їзді у Тернопіль. Усіх чотирьох затримали відповідно до статті 208 КПК України.

Вирішується питання оголошення їм підозри та обрання міри запобіжного засобу. Працівники управління протидії наркозлочинності перевіряють канали надходження серовини, клієнтів та інших учасників, причетних до розповсюдження наркотиків. Триває слідство відповідно до статті 307 частина 3 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах.