Головна Новини На Тернопільщині запровадили погодинне вимкнення електропостачання

На Тернопільщині запровадили погодинне вимкнення електропостачання

На Тернопільщині запровадили погодинне вимкнення електропостачання у населених пунктах. Це пов’язано із виходом із ладу основної підстанції “Тернопільська”. Про це розповів заступник головного інженера високовольтних мереж “Тернопільобленерго” Андрій Лещук.

За його словами, зараз використовують резервні джерела енергії. Проблеми з електропостачанням спричинили обстріли сусідніх областей, до мереж яких була підключена “Тернопільська” підстанція.

“Відбулася втрата живлення нашої основної підстанції – 330 кіловольт “Тернопільська”, яка бере електроенергію від мереж Хмельницької та Івано-Франківської областей. Тому, “Тернопільобленерго” вжило заходів щодо “перезаживлення” споживачів, які отримували електроенергію цієї підстанції. Їм підключили постачання електрики від інших резервних джерел. У нас пошкоджених електричних мереж або їх елементів немає. Всі електричні мережі області напругою 0410 кіловольт залишаються в роботі”.

На час відсутності основного живлення, в області по годинах вимикатимуть електроенергію, каже Андрій Лещук.

“До відновлення живлення з підстанції “Тернопільська”, “Тернопільобленерго” буде здійснювати почергове обмеження електропостачання за погодженими графіками погодинних вимкнень. На час відсутності основного живлення, просимо споживачів обмежити роботу енергоємних електроприладів, особливо в години пік. Просимо не вмикати електрообігрівачі, кондиціонери, бойлери, електроплити та електрочайники. Також закликаємо промислових споживачів оптимізувати свої виробничі процеси та зменшити споживання електрики у найближчі дні”.

Джерело: Суспільне