Головна Новини На Тернопільщині завершили “Нерест-2017”. Підсумки шокують

На Тернопільщині завершили “Нерест-2017”. Підсумки шокують

Підведено підсумки операції «Нерест-2017», яку Державна екологічна інспекція у Тернопільській області щорічно проводить для посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів у весняно-літній нерестовий період.
Так, інспекторами екологічної інспекції з метою недопущення незаконного лову риби, добування різних видів водних біоресурсів у заборонених місцях, попередження та виявлення фактів браконьєрства проведено 10 рейдових перевірок, за результатами яких виявлено 59 правопорушень, до адміністративної відповідальності притягнуто 29 осіб на загальну суму штрафів 1273 грн. Шкода, завдана внаслідок незаконного добування цінних видів водних біоресурсів, склала 297936 грн.
Серед виявлених резонансних випадків – масова загибель риби у р.Горинка на території Підгаєцької сільської ради Шумського району внаслідок забруднення води хлорним вапном. За даним фактом збитки склали майже 273тис.грн. Матеріали передано до Шумського відділення поліції ГУНП в Тернопільській області. Також до поліції передано ще 7 матеріалів виявлених порушень для притягнення винних до кримінальної відповідальності.
Не зважаючи на те, що операція «Нерест-2017» завершилася, радимо дотримуватися вимог природоохоронного законодавства, адже протидія браконьєрству з боку Інспекції не закінчується, – вона триватиме і надалі.