Головна Новини На Тернопільщині забракували продаж купальника українського виробника

На Тернопільщині забракували продаж купальника українського виробника

В ході планового заходу державного нагляду (контролю) проведеного спеціалістами Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області одному із магазинів міста Теребовля, відібрано для проведення експертизи на відповідність нормативних документів зразок продукції: купальний костюм жіночий «Marina Only You and Sea» модель 165, виробник ТОВ «Марсана» Україна, м.Миколаїв, вул.Авангардна, 6/2.

За результатами лабораторних досліджень згідно Протоколу випробувань № 2078/00830-ЛП/18 від 25.10.2018р. купальний костюм жіночий «Marina Only You and Sea» не відповідає вимогам ДСТУ ГОСТ31406:2014 «Вироби трикотажні купальні. Загальні технічні умови» за показниками – ступінь тривкості пофарбування до фізико-хімічних впливів:

  • до дії «поту» норма не менше 4/4-фактично по бюстгальтеру 3/3, по плавках 4/3;
  • до дії прання норма не менше 4/4- фактично по бюстгальтеру 3/4;
  • до дії морської води норма не менше 4/3- фактично по бюстгальтеру 3/2.

Оцінку стійкості пофарбування, здійснюють по зміні початкового пофарбування/забарвлення білого бавовняного матеріалу в балах.

З метою припинення порушень законодавства у сфері захисту прав споживачів, суб’єкту господарювання видано припис про припинення реалізації  купального костюму жіночого «Marina Only You and Sea», що не відповідає вимогам нормативних документів, а також повідомлено виробника.