Головна Новини На Тернопільщині жителям підтоплених районів радять не пити місцеву воду

На Тернопільщині жителям підтоплених районів радять не пити місцеву воду

У Тернопільській області у зв’язку з сильними опадами зріс ризик забруднення питної води.

Людям радять не пити з колодязів і навіть із джерел централізованого водопостачання, доки не буде результатів офіційних досліджень.

Про це повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби, пише Зік.

«У зв’язку зі значними опадами в Тернопільській області протягом останніх днів, частина населених пунктів Бережанського, Збаразького та Козівського районів зазнали підтоплень. У тому числі, могли бути підтоплені та забруднені джерела централізованого та децентралізованого водопостачання», – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Фахівці Тернопільської регіональної державної лабораторії відібрали для дослідження взірці води з постраждалих від стихії районів.

«Населенню, яке постраждало від підтоплення, рекомендуємо при найменших змінах у питній воді – кольору, прозорості, запаху, а також за появи присмаку й осаду не використовувати її для господарсько-побутових потреб і для пиття. Це стосується криниць і централізованих мереж», – зазначили фахівці.

Людям радять дочекатися результатів досліджень і наразі пити бутильовану, фасовану воду. У разі крайньої необхідності воду з власних джерел, якщо є сумніви стосовно її якості, варто використовувати лише після кип’ятіння протягом 15 хвилин.

Також фахівці просять мешканців утриматися від споживання продуктів, які зберігали у приміщеннях, що зазнали підтоплень. Це стосується не лише круп, овочів і фруктів, а й консервації.