Головна Новини На Тернопільщині епідемічна ситуація щодо лептоспірозу розцінюється як нестійка

На Тернопільщині епідемічна ситуація щодо лептоспірозу розцінюється як нестійка

У Тернопільській області лептоспіроз являється однією з найбільш розповсюджених природно-вогнищевих зооантропонозних інфекцій.
“Епідемічна ситуація щодо лептоспірозу розцінюється як нестійка. Щорічно реєструються спорадичні випадки захворювання серед людей.
За 7 місяців 2016р. зареєстровано 3 випадки лептоспірозу (за аналогічний період 2015р. – 5, 2014р. – 13) в жителів Кременецького, Підволочиського районів та м. Тернополя. Всі випадки захворювання підтвердженні лабораторно. Умовами, які сприяли зараженню є ведення домашнього господарства, догляд за сільськогосподарськими тваринами без засобів захисту та купання у місцевих відкритих водоймах.
За результатами оцінки багаторічної динаміки захворюваності, в області прослідковується характерна літньо – осіння сезонність лептоспірозу, пік якої припадає на серпень – вересень, що пов’язано з підвищенням чисельності мишовидних гризунів, купальним сезоном, періодом активної риболовлі та проведенням сільськогосподарських робіт”- повідомили у санстанції.