Головна Новини На Тернопільщині дідусь віддав всі заощадження шахраям, рятуючи онука

На Тернопільщині дідусь віддав всі заощадження шахраям, рятуючи онука

На Тернопільщині дідусь віддав всі заощадження шахраям, рятуючи онука.

«Ваш родич в поліції» – одна з розповсюджених шахрайських схем. Незважаючи на численні застереження, зловмисникам знову і знову вдається розшукати жертву та виманити гроші.  12 вересня  у пастку аферистів потрапив 86-річний мешканець обласного центру. Старенький рятував від криміналу онука.
Цього разу аферисти змінили схему. Близько 19 години у двері потерпілого постукали. Невідомий чоловік представився працівником поліції. Непроханий гість повідомив, що онук господаря потрапив у ДТП, збив на смерть людину і тепер йому загрожує ув’язнення.
Псевдополіцейський зауважив, що може посприяти тому, аби винуватця ДТП відпустили. Розгублений дідусь погодився платити. Він віддав усі збереження родини – 10 тисяч доларів на порятунок родича.  Лише коли онук повернувся додому, тернополянин зрозумів, що його підступно обманули та  зателефонував в поліцію.
За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.
Правоохоронці вкотре застерігають громадян: для того щоб розпізнати обман і не втратити великої суми грошей, намагайтеся одразу зв’язатися із родичем безпосередньо або через друзів і знайомих, попросіть абонента описати зовнішність вашого родича і відповісти на питання особистого характеру.
Також не буде зайвим зателефонувати на 102 і перепитати чи знаходиться у відділенні поліції та чи інша людина. Такі дії допоможуть Вам уникнути неприємностей і зберегти свої заощадження.