Головна Новини На Тернопільщині дівчина, котра “заочно” навчалася в автошколі, скоїла смертельну ДТП

На Тернопільщині дівчина, котра “заочно” навчалася в автошколі, скоїла смертельну ДТП

Поліцейські Борщівщини викрили схему фальсифікації документів в одній з автошкіл районного центру. Резонансу цій історії додала смертельна ДТП, причетною до якої виявилася одна з учениць приватного закладу, де готували майбутніх водіїв.

26 травня 2018 року о 19.20 на в’їзді в Плебанівку Теребовлянського району стається жахлива ДТП. Автомобіль «Шевроле» за кермом якого перебуває 19-річна жителька Борщівщини, злітає з дороги і врізається в стовбур дерева. Травмованих троє: водійка, її друг, котрому, до слова, належав автомобіль, та 17-річна родичка кермувальниці. Наступного дня неповнолітня дівчина помирає від отриманих травм.

У процесі досудового розслідування з’являються «цікаві» деталі. Виявляється, 19-річна борщівчанка разом з друзями того дня прямували до Тернополя, аби відсвяткувати отримання нею водійського посвідчення. Дівчина тільки зранку склала іспити в сервісному центрі й отримала такий бажаний документ.

Розслідування кримінального провадження за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди передають до слідчого управління ГУНП в Тернопільській області, а борщівські правоохоронці з’ясовують деякі деталі організації навчального процесу в автошколі, в котрій навчалася 19-річна кермувальниця перед тим, як отримати посвідчення водія.

Як розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук, в ході досудового розслідування стало відомо: двоє працівників приватного підприємства, що займається підготовкою водіїв категорії «В», сфальсифікували документи щодо відвідування занять, навчання на автотренажерах і водіння транспортних засобів 19-річною ученицею. Підтвердила це й інформація з бази даних «Аркан»: дівчина у період навчання в автошколі насправді перебувала за кордоном.

Виявилося, у навчальній групі «заочно» здобувала теоретичні знання та навики водіння не лише підозрювана у вчиненні ДТП 19-річна борщівчанка. Поліцейські знайшли ще одного «учня», котрий отримав необхідний пакет документів для того, аби стати водієм категорії «В», проте жодного разу так і не відвідав автошколи, бо теж в період навчання був за межами країни.

Підозрюваним у підробці документів слідчі Борщівського відділення поліції оголосили обвинувачення за частинами 1 та 4 статті 358 ККУ. Долю горе-викладачів вирішить суд.

До суду скеровано і кримінальне провадження за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди. 19-річній підозрюваній, котра внаслідок аварії отримала інвалідність, доведеться нести відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху зі смертельними наслідками.