Головна Новини На Тернопільщині до акції «Зробимо Україну чистою разом!» долучилися представники «БПП «Солідарність»

На Тернопільщині до акції «Зробимо Україну чистою разом!» долучилися представники «БПП «Солідарність»

На вихідних пройшов щорічний наймасштабніший захід з прибирання і благоустрою «Зробимо Україну чистою разом!». У Тернополі головною локацією проведення акції став провулок Цегельний. Перед початком толоки усі учасники зареєструвалися і пройшли інструктаж із техніки безпеки.

«Ця акція в Україні проводиться вже шостий рік поспіль. Цьогоріч у Тернополі до толоки долучились сотні людей, по всій області – близько тисяча осіб, – каже координатор акції в Тернопільській області Вікторія Микитюк.

– Акція спрямована не тільки на те, щоб прибирати певні території, зелені зони та місця громадського відпочинку. Одна з головних її цілей – це зацікавити якомога більше людей питаннями екології. Учасники заходи після толоки активно звертають увагу не тільки на проблеми сміття в містах, а також цікавляться іншими актуальними питаннями, наприклад, водне забруднення, – розповідає Вікторія Микитюк.

До соціально-екологічної акції долучилась Тернопільська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

«Необхідно зберегти природу. Для цього нам усім треба спільно дбати щодо розбудови екологічного сектору. Ця масштабна акція є чудовим прикладом того, як тисячі людей об’єднуються навколо однієї мети – очищення природи від сміття. У нашій області до акції долучився як міський осередок партії, так і наші районні організації, зокрема Кременецька, Шумська, Заліщицька та інші», – каже керівник секретаріату Тернопільської територіальної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Дзудзило. – «Сприяння поліпшенню екологічної ситуації є одним з напрямків роботи нашої партії. Тому ми систематично організовуємо ряд заходів. Кілька разів на місяць наші активісти проводять толоки у різних локаціях – біля навчальних закладів, у паркових зонах».

Зазначимо, проект «Зробимо Україну чистою разом!» проходить під патронатом Дружини Президента України Марини Порошенко. Акцію проводить громадська організація «Let’s do it, Ukraine!» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It! World». «Let’s do it, Ukraine!» має 5 щорічних національних проектів та понад 60 локальних проектів, діє в 24 областях України, об’єднує понад 1 млн. учасників. А «Let’s Do It, World!» об’єднав вже 113 країн та близько 17 мільйонів осіб.