Головна Новини На Тернопільщині “добрі” господарі мало не спалили ліс

На Тернопільщині “добрі” господарі мало не спалили ліс

Понад два десятки пожеж загасили рятувальники минулої доби. Вогонь охопив площу 26 гектарів. Був ризик поширення полум’я на лісовий масив.

Як повідомив речник ДСНС області Сергій Данілін, причина більшості пожеж в спалюванні природних залишків, пише ЗЗ.

«Тільки настає тепло, як «добрі» господарі намагаються за допомогою вогню позбутися природних залишків. Через такі пожежі рятувальники виїжджають майже сорок разів на добу. Такі ситуацію ми мали і минулої доби. У місті Тернополі на вул. Львівській сталася пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,005 га. Вона ліквідована черговим караулом 2-ї державної пожежно-рятувальної частини. Також суха трава горіла на відкритій території на площі орієнтовно 0,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Великі Бірки. У селі Великі Загайці Кременецького району – пожежа сухої трави та очерету на відкритій території на площі орієнтовно 3,5 га. Під час гасіння пожеж врятовано лісовий масив площею 4 га».

Рятувальники наголошують: спалювання природних залишків – ключова причина пожеж. Жителів краю просять не розводити вогонь у навколишньому середовищі. Порушників відстежуватимуть екологічні інспектори.