Головна Новини На Тернопільщині дитина продала свої іграшки і книги, щоб придбати бійцям тепловізор

На Тернопільщині дитина продала свої іграшки і книги, щоб придбати бійцям тепловізор

Юна жителька Бережан Марічка Підфігурна за три дні акції назбирала майже 26 тисяч гривень бійцям на тепловізор. Дівчинка продавала свої іграшки і книжки, щоб назбирати гроші на тепловізор для військових. Також Марічка продавала патріотичні аксесуари, які виготовила з мамою, повідомляє Суспільне.

За словами Марічки Підфігурної, цін на товари вона не встановлювала, люди платили за товар скільки вважали за потрібне.

Мама дівчинки розповіла, що здебільшого покупці обирали патріотичні прикраси і лозу.

“Вдалося продати багато, але залишилися ще іграшки і книжки. Іграшки безкоштовно віддадуть дітям, а книги – у міську бібліотеку”, – каже матір Марічки.

Нагадаємо, продавати дівчинці допомагали батьки. Місце торгівлі облаштували у центрі міста, біля магазину, де працює її мама. Кошти, які зібрала дитина, передадуть у волонтерський штаб. За словами дівчинки, вона вирішила почати збір коштів, коли побачила схожу акцію дітей з Харкова.

“Я побачила, як діти з Харкова теж продають свої іграшки і захотіла долучитися, ми збирали гроші військовим на тепловізор”, – розповідає Марічка.

Як розповіла волонтерка Наталія Беш, окрім цієї акції, дівчинка допомагає дорослим пакувати для військових печиво, пиріжки і вареники.