Головна Новини На Тернопільщині десятки дітей “косить” вірус Коксакі

На Тернопільщині десятки дітей “косить” вірус Коксакі

Тривожне повідомлення написала у соцгрупі Моя Лановеччина Оля Бітківська. Вона розповіла, що у селі Білозірка уже подад два десятки дітей хворіють на вірус Коксакі. Ні медики, ні влада нчого не робить, щоб цей вірус так швидко не розповсюджувався. Батькам кажуть за свій кошт купувати дезинфікуючі засоби.

“Просто слів не вистачає,щоб описати емоції та обурення серед батьків нашого населеного пункту . В селі Білозірка серед дітей “гуляє” вірус Коксакі, близько 20 дітей вже встигли заразитися,це діти дошкільного та молодшого шкільного віку, у всіх присутнє висипання, а в більшої половини ще й досить висока температура.
Про даний вірус повідомлені вже і лікарі, і сан.станція.Але чому така повна бездіяльність? Повна байдужість з боку відповідних установ. Чому всі так бояться визнати, що в нашому населеному пункті спалах цього захворювання? Медичні працівники обійшли хворих дітей,подивилися і на тому кінець. Сказали, що зафіксовано вірус лише у двох дітей, а решта до них не звертались.Тому ніякого спалаху немає. Хоч батьки сказали,що діти хворі. Виникає питання:для чого тоді було ходити по домівках хворих? Сан.станція приїхала, подивилася, а тепер батьки збирають гроші на засоби повної дезінфекції садочку. А хіба не вони самі мають дезінфекувати садочок? Чому, викликаючи швидку допомогу, я змушена ще нагадати їм для чого вони там взагалі потрібні, бо після прохання приїхати до дитини в якої температура близько 40 градусів почула у відповідь “жіночко, вже 12 година ночі, чого ви дзвоните,не могли раніше подзвонити”!!!!!!! Це нормально?
Всі батьки дуже занепокоєні тим,що нічого не відбувається і чому не приймаються ніякі міри боротьби з вірусом,який тільки поширюється і вражає найменших. Просимо допомогти нам у вирішенні цієї проблеми і домогтися хоч якоїсь реакції відповідних установ
“, написала Ольга.