Головна Новини На Тернопільщині двох колишніх співробітників державної установи притягнуто до кримінальної відповідальності

На Тернопільщині двох колишніх співробітників державної установи притягнуто до кримінальної відповідальності

Слідчі Гусятинського відділення поліції внесли до  Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за частиною 1 статті 366-1 ККУ щодо  двох колишніх співробітників державної установи «Копичинська виправна колонія». Звільнившись минулого року, молодші інспектори зобов’язані були цьогоріч подати декларації про доходи, проте цього не зробили.
Частина 2 статті 45 Закону України “Про запобігання корупції» вимагає, аби особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які припиняють діяльність, через рік після звільнення подали декларацію про доходи. Проте 26-річний житель села Гадинківці Гусятинського району  та 20-річний тернополянин, звільнившись з посад в органах державної кримінально-виконавчої служби у червні 2017 року та, будучи, відповідно до підпункту «д» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, через рік не задекларували свої доходів.
Нагадаємо, що подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації або умисне неподання декларації караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.