Головна Новини На Тернопільщині два активних спалахи “ковіду” у новому році

На Тернопільщині два активних спалахи “ковіду” у новому році

коронавірус

“Хворіють працівники на підприємстві СЕ “Бортнеце Україна” та є хворі у Петриківському спеціалізованому будинку, – наголосила Оксана Чайчук. – До того ж хочу відзначити, що найбільше на коронавірус хворіють особи, віком від 30 до 65 років, це 67.2 від усієї кількості хворих. Найменше хворіють діти – 6,2 відсотки серед дітей за весь період пандемії”, – розповіла головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук під час вчорашнього засідання ТЕБ та НС в Тернопільській ОДА.

Сьогодні на Тернопільщині облаштовано 1951 ліжко розгорнуте для хворих на коронавірус, підготовано 28 закладів для надання медичної допомогуи хворим з коронавірусом. 

1718 ліжок – забезпечені киснем. 

“На Тернопільщині 3138 осіб хворіють на коронавірус, з них  2715 на амбулаторному лікуванні і 423 особи перебувають у лікарнях. З них – 380 потребують кисню, 6 хворих є заінтубовані, прогноз цих хворих складний, – повідомила Ольга Ярмоленко, начальниця управління здоров’я ТОДА. – Хворі поступають важкі, або ж пізнє звернення. У Тернополі немає жодної вільної точки кисню централізованої, так само як у  Збаразі, Кременецькому та Тернопільському районах. У цих регіонах ліжка з хворими на коронавірус заповнені найбільше”.

Джерело