Головна Новини На Тернопільщині готуються до диверсій і терактів?

На Тернопільщині готуються до диверсій і терактів?

PM3image001В Тернопільскому обласному уравлінні міліції відбулася зустріч представників МВС, СБУ та приватнихохоронних структур, на якій обговорили додаткові заходи безпеки на підприємствах стратегічного занчення, а також ситуацію із забезпеченням правопорядку в області. 

“У зв’язку з загостренням ситуації на сході України, а також з метою запобігання терористичних і диверсійних загроз на території краю, нам необхідно цілодобово взаємодіяти, аби при першій необхідності належно відреагувати на надзвичайні події”, – відзначив заступник начальника обласного управління міліції Руслан Балик.

Співпраця повинна бути дієвою, – переконанні як правоохоронці так і представники охоронних структур, а для цього слід виробити спільний алгоритм дій у разі виникнення ситуацій, які можуть дестабілізувати обстановку в області.

На думку присутніх, перш за все, необхідно посилити охорону об’єктів, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, а таких на території області понад 80. Під пильним наглядом мають бути також адмінбудівлі, місця масового скупчення людей.

Правоохоронці запропонували представникам охоронних структур провести додаткові інструктажі для своїх працівників й роз’яснити, як правильно діяти у тій чи іншій ситуації. Також охоронцям вручили пам’ятку «Першочергові дії персоналу у разі загрози вчинення терористичних або диверсійних актів».

“Наразі ситуація на Тернопільщині більш-менш стабільна, – зазначив Руслан Балик. – Проте пильності втрачати не варто”.

Під час зібрання були обговорені й інші організаційні питання співпраці між структурами. Наприкінці зустрічі заступник начальник обласної міліції подякував охоронним фірмам, які долучилися до охорони громадського порядку в обласному центрі і в райцентрах області.