Головна Новини На Тернопільщині “голівудське” викрадення

На Тернопільщині “голівудське” викрадення

ро викрадення племінниці двома невідомими і їх спробу втечі повідомив до Шумського відділення поліції житель села Мирове. Під час телефонної розмови чоловік додав, що намагається наздогнати викрадачів. Невідомі втікали на зеленому авто ВАЗ 2106 з закритими номерами.

Поліцейські негайно кинулися за втікачами. Зловмисники спробували відірватися від них сільськими вулицями і польовими дорогами. Під час гонитви швидкість руху подекуди сягала понад 120 кілометрів на годину. Поліцейським вдалося наздогнати і заблокувати автомобіль зловмисників на Хмельниччині,повідомляють у секторі комунікації ГУНП Тернопільської області.

В салоні авто правоохоронці виявили трьох чоловіків та двох дітей. Згодом поліцейські встановили, що втікачі – жителі Кривого Рогу, а дівчата чотирьох та чотирнадцяти років – доньки одного з них.

В ході слідчих дій правоохоронці з’ясували, що в селі Мирове разом з молодшою дитиною та бабусею живе колишня дружина одного з Криворіжців. Раніше подружжя з проживало на Дніпропетровщині. Проте після розлучення жінка переїхала на Шумщину до матері. Через деякий час чоловік вирішив повернути молодшу дитину і для цього приїхав до села.

Іншого способу, як викрасти дівчинку не придумав. Взяв в спільники двох знайомих та чотирнадцятирічну старшу доньку, що проживала разом з ним.

Серед білого дня чоловіки прийшли до тещі додому. Водій залишився чекати в автомобілі. В цей час чотирнадцятирічна дівчинка за вказівкою батька вхопила дитину повела її до автівки.

Зрозумівши, що дитину хочуть забрати пенсіонерка спробувала перешкодити діям зловмисників. Однак чоловік, одягнутий в балаклаву, порснув їй в лице балончиком з невідомою речовиною. Згодом лікарі діагностували у пенсіонерки отруєння сльозогінним газом.

Тим часом викрадачі сіли в «Жигулі» і втекли з місця події. Їх вислідив та почав переслідувати близький родич потерпілої, який і повідомив поліцейським точне місцезнаходження зловмисників. Нападників правоохоронці наздогнали, а дітей повернули матері.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 125 КК України – умисне легке тілесне ушкодження. Наразі вирішується питання про притягнення зловмисників до відповідальності за іншими статтями кримінального кодексу. Триває подальше слідство.