Головна Новини На Тернопільщині візьмуть під охорону церкви, які ділять різні релігійні громади

На Тернопільщині візьмуть під охорону церкви, які ділять різні релігійні громади

На Тернопільщині під час Великодніх свят поліцейські чергуватимуть поблизу храмів і в населених пунктах. Правоохоронці закликали вірян до взаємної терпимості.

Як повідомили у відділі комунікації обласного управління Нацполіції, особливу увагу буде приділено тим релігійним громадам, які проводитимуть почергові богослужіння, пише Зік.

«Таких на Тернопільщині – 26. Стільки ж населених пунктів, які протягом 2019 року виявили бажання перейти до ПЦУ. Там правоохоронці теж посилено охоронятимуть безпеку, аби не допустити конфліктних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що вже відбулися зустрічі з представниками релігійних громад щодо почергового користування храмами. Зокрема, вірянам нагадали про відповідальність за порушення законодавства.

За даними правоохоронців, загалом в області у ніч з 27 на 28 квітня відбудуться релігійні богослужіння в 1534 культових спорудах, що у 1056 населених пунктах. Очікується, що участь у них візьмуть понад 500 тис. вірян.

При цьому охоронятимуть безпеку під час святкування Великодніх свят 1112 співробітників поліції та 25 військовослужбовців Нацгвардії.

У відомстві додали, що з 23 квітня спільно з рятувальниками проводять обстеження культових споруд для виявлення вибухонебезпечних предметів і легкозаймистих речовин.