Головна Новини На Тернопільщині відкрили нове пологове відділення

На Тернопільщині відкрили нове пологове відділення

Відтепер жителі Теребовлі можуть бути спокійні за своїх майбутніх малюків, адже народжуватимуться вони у чудових та комфортних умовах, які вдалося створити для них у новому пологовому відділенні, відкритому на базі Теребовлянської центральної комунальної районної лікарні. Так, за кошти медичної субвенції, за кошти, виділенні із районного бюджету, а також за благодійні внески у відділенні відремонтовано 18 палат, повністю замінені вікна і двері, забезпечене водовідведення та централізована подача кисню. Водночас, відділення оснащене сучасною медичною апаратурою, а саме: двома к’ювезами для виходжування новонароджених, апаратом для штучної вентиляції легень, пеленальними столиками з підігрівом, фотолампами, кардіомоніторами, кольпоскопами, УЗД-апаратом, інфузоматами та електронними вагами. Загалом на ремонт було виділено понад мільйон гривень.


Участь в урочистому відкритті капітально відремонтованого пологового відділення взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, керівництво міста Теребовля та Теребовлянського району, а також начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Богайчук.
Як наголосив під час вітального слова очільник області, сьогодні головне завдання медичної реформи – це надання якісних медичних послуг. Саме тому реконструкція та відновлення лікарень, капітальний ремонт відділень дають нове життя медицині. «Нині ми зробили все для того, щоб жителі Теребовлянщини мали можливість користуватися цими послугами, а відтак для того, щоб тут народжувалися сильні і здорові українці», – зазначив Степан Барна.

oda.te.gov.ua