Головна Новини На Тернопільщині відкрили відреставрований Золотий зал Збаразького замку (Фото)

На Тернопільщині відкрили відреставрований Золотий зал Збаразького замку (Фото)

На Тернопільщині відкрили оновлені зали Збаразького замку.

Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, два роки майстри працювали над реставрацією залу змінних виставок і Золотого залу прийомів. Їх вдалося відновити напрочуд близько до первісного вигляду, пише Зік.

За інформацією облдержадміністрації, з державного бюджету на відновлення цих двох залів було виділено майже 3 млн грн.

«Реставрація замків на Тернопільщині відбувається весь рік. Нам важливо підтримувати культурне надбання, отримане від наших предків. 34 замки в області, а це третина усіх замків України, – це не тільки елемент туристичної складової, а й економічної», – зазначив під час відкриття залів голова облдержадміністрації Степан Барна.

Раніше в Збаразькому замку відкрили для туристів оновлені Білий камінний зал, аркові галереї, верхній і нижній вестибюлі, Панську вітальню та Дзеркальний зал.

У відреставрованих приміщеннях відновили епоху середньовіччя, в кожному діє експозиція старожитностей, картин, ікон, старовинних меблів, а також виставки художніх робіт сучасних майстрів.

Збаразький замок – один із найвідоміших на Тернопільщині. Розташований трохи осторонь від центру міста Збаража, в парку, на так званій Замковій горі.

Перший Збаразький замок був зведений у 1393 році. Згодом його зруйнували, а протягом наступних століть на цьому місці відбудовували інші.

Сучасний ансамбль замкових споруд склався протягом ряду пізніших перебудов. Нині в його залах діє музей з картинною галереєю, а в підземеллі – виставка старовинних знарядь, які використовували для тортур.