Головна Новини На Тернопільщині “відклав яйця” ще один олігарх

На Тернопільщині “відклав яйця” ще один олігарх

Jpeg

04 серпня 2017 р. поблизу території цегельного заводу “Керамік” приземлився гвинтокрил. За інсайдерською інформацією, відвідати свій завод прилетів його новий власник, народний депутат, пишутьБережанські новини

Володимир ЧИБРАС, директор ТОВ Бережанський завод “Керамік”:

“04.08.2017 р. відбулася чергова виробнича нарада учасників ТОВ Бережанський цегельний завод “Керамік”. На нараді розглядалось ряд питань щодо реконструкції та модернізації цегельного заводу. Прийняті позитивні рішення для їх реалізації. Ведуться підготовчі роботи, виготовляється проектна документація повної заміни технічного обладнання, перебудови виробничих приміщень та інфраструктури заводу.

На даний час завезено більше 60 % технологічного обладнання по виробництву цегли із Європи. Решту обладнання планується використати яке залишилось у наявності заводу та придбати у вітчизняних виробників. Позитивно оцінено проведені підготовчі роботи та виконані обсяги робіт, що відповідають затвердженому плану – графіку.

У зв’язку із збільшенням потужності виробництва цегли, збільшенням асортименту продукції, значними будівельно-монтажними роботами введення в експлуатацію заводу планується на травень – червень 2018 р.

Користуючись нагодою, хочу запросити на роботу робітників різних професій: електрогазозварників, слюсарів, електриків, мулярів, штукатурів, бетонувальників, малярів, теслярів та інших професій. Оплата праці відрядно-преміальна, або договірна”.

Ми провели власне “розслідування”, і ось що виявили…

Станом на сьогодні, кінцевим бенефеціарним власником (контролером) ВАТ “Бережанський цегельний завод “КЕРАМІК” єСОБІЩАНСЬКИЙ Ігор Володимирович, житель м.Волочиськ Хмельницької обл.

Ігор Собіщанський, згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта — володіє лише квартирою у Волочиську загальною площею 67 кв.м.

Крім Бережанського “Кераміка”, І.Собіщанський має інші корпоративні права (і одночасно також являється їхнім кінцевим бенефіціарним власником):

– ТОВ “Подільська будівельна кераміка” (виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини) = 660.000 (100% власник);

– ТОВ “ПОДІЛЬСЬКИЙ ЦЕГЕЛЬНИК” (добування піску, гравію, глин і каоліну) = 999.000 (99,9% спільної власності);

– ТОВ “АГРОХІМБУД” (виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини) = 59.500 (99,2% спільної власності).

* До речі, керівник усіх вищеперелічених компаній (крім Бережанського “Кераміка”, директором якого залишився Володимир Чибрас) – КАЧАНОВЕЦЬКИЙ ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ, також є керівником інших компаній: ТОВ “ЗАХІДНО-УКРАЇНСЬКА БУДІВЕЛЬНА КЕРАМІКА” (управління фондами), ТОВ “ГАЛИЦЬКА БУДІВЕЛЬНА КЕРАМІКА” (добування піску, гравію, глин і каоліну), ТОВ “ОНІКС-ЛТД” (виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини) і ПП “ЦЕГЕЛЬНИЙ ЗАВОД “БЕРІЛ” (оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням).

Згідно Декларації (за 2006 рік) його дружини, Оксани Дем’янівни – головного державного ревізора-інспектора сектору податків і зборів з юридичних осіб Волочиського відділення Хмельницької ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області:

– чоловік Ігор також є власником земельної ділянка заг. площею 19.000 кв.м. у с. Шиїнці (Деражнянський р-н, Хмельницька обл.);

– дружина Оксана є власником іншої квартири у Волочиську заг. площею 47,1 кв.м.;

– Ігор є власником вантажного автомобіля Volkswagen Transporter 2006 р.в.;

– Оксана володіє легковим автомобілем Mitsubishi Colt 2005 р.в.;

– у минулому році чоловік отримав зарплату за основним місцем роботи (ТОВ “Агрохімічна компанія “Вітагро” – оптова торгівля хімічними продуктами) в сумі 51.093 грн.;

– його дружина минулого року отримала 28.313 грн. зарплати за основним місцем роботи та 11.600 грн. соціальні виплати з Волочиського районного центру зайнятості.

І нарешті — власником ТОВ “Агрохімічна компанія “ВІТАГРО”, де працює Ігор Собіщанський (теперішній власник нашого “Кераміка”), є ЛАБАЗЮК СЕРГІЙ ПЕТРОВИЧ, із 2012 року — депутат Верховної Ради України по мажоритарному виборчому округу № 188. Він 16 січня 2014 р. голосував за «диктаторські закони», та відкликав свій голос більш ніж через пів року – 5 серпня 2014 р. У другому кварталі 2014 р. отримав з держбюджету компенсацію за оренду житла (або готельного номера) в Києві, незважаючи на складну ситуацію в країні. (uk.wikipedia.org)

У 2004 р. Сергій Лабазюк закінчив Тернопільську академії народного господарства за спеціальністю «Економіка та управління трудовими ресурсами», і заснував ТОВ «Аграрна компанія 2004». На даний момент — почесний президент Групи компаній “VITAGRO”.