Головна Новини На Тернопільщині відзначили міжнародну Ніч кажанів

На Тернопільщині відзначили міжнародну Ніч кажанів

Однією з найнезвичайніших природоохоронних дат є Ніч кажанів, яку відзначають в ніч з 20 на 21 вересня. З 1997 року це – загальноєвропейська природоохоронна акція, в якій беруть участь усі країни, що є сторонами Угоди про збереження кажанів у Європі – EUROBATs (діє з 1991 pоку, ратифікована Верховною Радою України 19 травня 1999 року). Мета Угоди – узгодження дій, розроблення і впровадження європейськими державами спільних заходів щодо збереження кажанів та місць їхнього перебування.
Проведення в Україні ночі кажанів є значною подією, оскільки на території нашої держави всі види рукокрилих занесені до Червоної книги України та потребують охорони. В природному заповіднику «Медобори» налічується 17 видів кажанів і всі вони занесені до Червоної книги України.
До цієї дати працівники природного заповідника провели тематичну зустріч із учнями 6-го класу Гримайлівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. І. Пулюя. Вихованці школи ознайомилися із видовим різноманіттям кажанів, їхнім виглядом, певними особливостями будови, завдяки яким ці тварини пристосувалися до життя. Також переглянули презентацію, із якої дізналися цікаві факти про рукокрилих. Учні мали змогу ознайомитися із науковою літературою на дану тематику та переглянули Червону книгу України.