Головна Новини На Тернопільщині відзначили День Соборності України

На Тернопільщині відзначили День Соборності України

На межі двох областей – Тернопільщини і Хмельниччини відзначили річницю проголошення Акту Соборності українських земель. У 1919 році на Софіївській Площі в Києві було проголошено возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

В урочистостях, що відбулися 22 січня,взяли участь представники духовенства, місцевої влади, громадські діячі та військовослужбовці. ДелегаціїТернопільськоїта Хмельницькоїобластей зустрілися на мості через річку Збруч на межі Гусятинського та Чемеровецького районів. Учасники ходи з’єднали в один стяг два кольори Державного прапора. До урочистих заходів, які відбулися з нагоди Дня Соборності України,долучилися представники Тернопільського обласного осередку партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

«Об’єднання у єдину Соборну Україну двох державних утворень стало фундаментомдля розбудови Незалежної України. Нині ми єднаємо наші серця і помисли з усіма тими, хто прагне утверджувати незалежність нашої держави. Відзначаємо День Соборності в ім’я Героїв сьогодення і тих, які у минулі століття боролися за створення української держави, за волю нації і за побудову України як незалежної, успішної країни», –зазначає керівник секретаріату Тернопільської територіальної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Дзудзило.

Урочистості з нагоди Дня Соборності України завершилися святковим концертом, у якому взяли участь творчі колективи  Тернопільської та Хмельницької областей.