Головна Новини На Тернопільщині відбулися обласні змагання вальників лісу

На Тернопільщині відбулися обласні змагання вальників лісу

Цьогорічні обласні змагання вальників лісу Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися 26 липня 2019 року на базі ДП «Кременецький  лісгосп» у Підлісецькому лісництві. У змаганнях взяли участь переможці відбіркових конкурсів всіх лісогосподарських підприємств управління.
Учасників традиційно привітали перший заступник начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Михайлович Приймачук, який зазначив, що робота вальника лісу є вкрай небезпечною та відповідальною, оскільки від його майстерності залежить результат праці лісівників, які дбайливо з року в рік  вирощували ліс. Він також побажав успіхів кожному учаснику змагань та перемоги сильнішому, який гідно буде представляти Тернопільщину на Всеукраїнських змаганнях вальників лісу. Також до привітань долучився заступник начальника управління-головний інженер Любомир Зіновійович Ничка, який наголосив, що обласні змагання будуть проводитися за діючими правилами Міжнародної асоціації вальників лісу (IALC) та зобов’язав учасників дотримуватися правил  техніки безпеки.
Вальники змагалися у п’яти конкурсних етапах: звалюванні дерев, заміні пильного ланцюга бензопили, комбінованму і точному розпилюванні колод та обрізуванні гілок.
Найбільший інтерес серед глядачів, як завжди викликала вправа зі звалювання дерева, за точність виконання якої учасник міг отримати найбільшу кількість балів серед усіх етапів.
Перед початком кожного етапу головний суддя змагань Юрій Кравець детально озвучував учасникам всі правила  змагань та зазначав, які критерії беруться до уваги при оцінюванні результатів.
У підсумку, кращим в обласному конкурсі-змаганні вальників лісу Тернопільщини став Ілля Навотний  представник ДП «Чортківський лісгосп», друге місце виборов Іван Куриляк — ДП «Бережанський лісгосп», третє місце отримав Богдан Миць — ДП «Тернопільський лісгосп».
 Переможець та презери змагань були нагороджені грамотами і винагородами від обласного Товариства лісівників України та обласної організації профспілок працівників лісового господарства, а також Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.
До привітань долучилися офіційні диллери компанії «STIHL» і компанії «Hysqvarna», які нагородили всіх учасників змагань цінними подарунками, а переможця та призерів змагань бензомоторними та електромоторними пилами.
 Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ