Головна Новини На Тернопільщині відбудеться медичне ралі

На Тернопільщині відбудеться медичне ралі

ІІ Регіональний зимовий чемпіонат екстреної (швидкої) медичної допомоги «Кременецькі медичні ралі – 2017» відбудеться 23-25 лютого 2017 року на Тернопільщині.

Місцем їх проведення обраний Кремнець. Там ж відбудеться й науково-практична конференція «Актуальні аспекти екстреної медичної допомоги і медицини катастроф».

Очікується,  що в ралі візьмуть участь й бригади медиків з Естонії, Литви та Польщі. Про це повідомили у прес-службі Тернопільського державного медичного університету, який є організатором заходу.

Кожна команда налічуватиме по три учасники: два медики і водій.

Чемпіонат дає змогу визначити рівень теоретичних знань та практичних вмінь серед бригад «швидкої» з питань надання екстреної медичної та домедичної допомоги на догоспітальному етапі.

Під час змагань, як правило, відбуваються науково-практична конференція, майстер-класи від провідних фахівців, виставки обладнання і медикаментів передових компаній і виробників. Конкурси побудовані у формі симуляції невідкладного стану, як правило, екстреного випадку, з якими, на жаль, бригади зустрічаються значно рідше в реальному житті.