Головна Новини На Тернопільщині відбувся сплав представників «Солідарної молоді» Дністровським каньйоном

На Тернопільщині відбувся сплав представників «Солідарної молоді» Дністровським каньйоном

«Сильні, бо солідарні» – під таким гаслом відбувся дводенний сплав представників молодіжного крила партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Дністровським каньйоном на Тернопільщині. Напередодні Дня Незалежності «Солідарна молодь» зі всієї України, яку на сплав річкою Дністер запросив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, випробовувала свій командний дух, міць і силу.
«Тернопілля має чим вражати. Дністровський каньйон – це одна з таких принад. І мені приємно констатувати, що в межах 260 кілометрів протяжності Дністра проходить саме через Тернопільську область. Це одна з найбільших протяжностей серед областей України», – зазначив Степан Барна.
Голова Тернопільської ОДА також наголосив, що, крім відпочинкового характеру, сплав мав ще й виховну мету, бо, сплавляючись, учасники заходу прибирали сміття, впорядковали прекрасну родзинку нашого краю.
– Ми зібрали молодь зі всіх куточків України. Пізнаємо красу неймовірного Дністровського каньйону. Тут вражаючі краєвиди, якими споглядаєш, насолоджуєшся ними. Такий захід є дуже хорошим тімбілдингом для організації та чудовим майданчиком для комунікації. І це ще один приклад того, я потрібно любити свою країну, пізнавати її. Тернопільщина має таку фантастичну родзинку, як Дністровський каньйон, – каже голова ГО «Солідарна молодь» Оксана Гома.
– Я не вперше на такому сплаві. Цього разу він був дуже особливий. Команда дуже згуртована. Відчувалося, що це люди з однаковими думками, поглядами, які працюють, рухаються в одному напрямку і живуть в одному середовищі. Тут зібралися люди з різних областей, ми тут всі єдині і маємо спільне бачення, якою має бути Україна нова, Україна молодіжна, Україна майбутнього. Приємно, що маємо чудову можливість запросити усіх на Дністровський каньйон, який є родзинкою нашого краю, – зазначає співорганізатор сплаву, депутат Тернопільської міської ради від фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павло Бич.
Учасники заходу розповідають, що емоції від сплаву є вражаючими.
«Тернопільщина дуже гарна. Я ще не бачила такої природи, такі каньйони, таку атмосферу затишку», – каже учасниця сплаву, керівник секретаріату Одеської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Валентина Шульц. – «Політика – це командна гра, а зараз у такій неформальній атмосфері об’єдналися і ще раз довели, що ми сильні, бо солідарні».
У другий день сплаву на Дністрі команда “Солідарної молоді” стартувала з Печорної до міста Заліщики. Там на неї чекало не менш захопливе видиво, аніж, пливучи Дністровським каньйоном. Гостям показали дивовижну панораму, яка відкривається на Заліщики.
Спільно з молодіжною організацією, яка була представлена від Луганська до Закарпаття, від Чернігова до Одеси, весь час були голова Тернопільської ОДА Степан Барна і очільник Заліщицького району Борис Шипітка. Мета такого заходу, за їхніми словами, популяризувати родзинку області – Дністровський каньйон, щоб якомога більше туристів відкрили для себе благословенне Тернопілля.