Головна Новини На Тернопільщині врятували рідкісну черепаху, яка потрапила у браконьєрську сітку (Відео)

На Тернопільщині врятували рідкісну черепаху, яка потрапила у браконьєрську сітку (Відео)

Болотяна черепаха разом із рибою потрапила у браконьєрські сітки. Знайшли її у плавнях між Плотичею та Великим Глибочком. На знахідку натрапили єгері з районної організації українського товариства мисливців і рибалок. “Вчора при черговому обході наші єгера, побачили недалеко від берега кусок сітки. Єгер заліз у воду, витягнув сітку.
Там була риба, і власне, ця черепаха”, каже голова міськрайонної організації українського товариства мисливців і рибалок Григорій Каліновський. Фахівець каже, знахідка справді унікальна, оскільки цей вид черепах досить рідкісний у багатьох країнах. На Тернопільщині за 40 років роботи Григорій Каліновський бачить таке вперше. Чоловік розповідає, раніше в країнах Європи м’ясо болотної черепахи споживали.
Зараз же ці черепахи є популярним об’єктом для розведення у тераріумах.
“Вчитались ми історію, це є старий вид, колись люди їх полювали і їли, як м’ясо. На сьогоднішній день, більше їх розводять у заказниках. Черепаха ця живе довго. В неволі живе -120 років, в природі – 25-30 років”, додає Григорій Каліновський.
Після того, як черепаху разом із рибою вивільнили із сітки – оглянули чи з нею все добре та повернули у живу природу. Сергій Балуцький, Віталій Куземко, Володимир Сосна, Т1 Новини
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SffD77W9-KY&w=560&h=315]