Головна Новини На Тернопільщині водій вигнав пасажирку з салону за те, що зробила зауваження...

На Тернопільщині водій вигнав пасажирку з салону за те, що зробила зауваження через музику

Історію про те, як спробувала зробити зауваження водієві маршрутки, розповіла кременчанка Надія Медецька

У коментарях до її допису думки розійшлися. Одні читачі підтримують позицію жінки, інші ж вважають, що смішно думати, що всі біди від російськомовної музики. “Чого ми так бідно і тупо живемо? Бо Вася слухає Віа гру. А не тому що деякі у вишиванках обкрадають нашу Україну, не платять податки і бруднять вулиці. Ой не тому”, – з сарказмом пише одна з дописувачок.

“Сьогодні, 4 лютого близько 14год 15 хв зайшла у маршрутку . Відразу не помітила, але почула російські пісні . Виявилося – в салоні відео. … Та ще й яке…?
На екрані напівоголені дівчатка з «Віагри» щось волали про любов. Згодом в одних трусиках Лорак благала пасажирів : «Увези меня туда…» . Наостанок пішло садо-мазо.
Ну як такий сервіс? Ох є ж чим «збагатитися» учням, які були в салоні, повертаючись після уроків.
Але не це головне. Не всі в наш час спокійно переживають мову агресора. Така популяризація російського безкультурного (назвати культурним продуктом тої вульгарщини не можу) продукту гостро ранить всіх, хто був дотичний до бойових дій: захисників України на сході, членів їх сімей.
І хоча Тернопільською облрадою на 10 сесії від 06.11.2018 прийнято рішення № 1171 “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Тернопільської області” з метою недопущення конфліктів, у Кременці своя республіка і нашим водім начхати, що йде російсько-українська війна .
Побачивши в салоні активного просвітянина і місцевого патріота пана Олійника, чекала реакції з його боку, однак реакції не було.
Тому довелося робити зауваження самій, ризикуючи нарватися на лайку. Водій не лаявся і не бився, а лише почав мене виганяти з салону. Салон мовчав і патріот мовчав теж. Я вийшла лише тому, що мала зайти на «Нову пошту», хоча планувала спочатку в «АРС». Було попросту бридко.
Чи етично мені вимагати толерантності до мови агресора, коли йде війна, коли далі гинуть наші найкращі громадяни, коли мій єдиний син три роки провів на війні, коли поліг в АТО брат і коли російська мова стала зброєю проти України в інформаційній війні?
І чи етично всім, кого війна не зачіпила, так відкрито та зухвало знущатися над почуттями всіх воїнів, всіх членів їх сімей, всіх справжніх патріотів України, а не тих, що лише повдягали вишиванки і кричать, як люблять Україну.
І так хотілося б почитати підбір фраз на адресу водія від тих коментаторів, які найбруднішими словами обзивали Лорак, але скоріше почитаю на свою.
Фото автобуса , салону і фрагмент відео представляю в якості доказу.
Спробую поскаржитися, але що це дасть – буде видно”.