Головна Новини На Тернопільщині виявили 538 вибухонебезпечних предметів

На Тернопільщині виявили 538 вибухонебезпечних предметів

На території Тернопільського краю продовжуються випадки виявлення небезпечних знахідок часів минулих воєн. До слова, станом на 20 липня з початку року в області виявлено 538 вибухонебезпечних предметів

Зокрема, 20 липня протягом доби виявлено 2 артилерійських снаряди різного калібру, часів Другої світової війни, а зокрема:

  • о 08:30 на кагатному полі у місті Збараж – артилерійський снаряд, калібром 75 мм,
  • о 21:20 у лісосмузі села Великі Бірки Тернопільського району – артилерійський снаряд, калібром 76 мм.

Небезпечні знахідки передані до рук фахівців групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Тернопільській області для подальшого знищення у безпечному місці шляхом контрольованого підриву.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які ззовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!