Головна Новини На Тернопільщині виявили підпільне виробництво алкоголю

На Тернопільщині виявили підпільне виробництво алкоголю

горілкаСпівробітниками слідчо-оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Тернопільській області постійно проводяться  заходи з протидії тіньовому виробництву та обігу підакцизних товарів з метою вивільнення ринку для надходження легальної підакцизної продукції.

Так, днями оперативним управлінням та слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС в області припинено незаконну діяльність двох підпільних цехів з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв відомих вітчизняних виробників.

Як повідомив начальник оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області Анатолій Василько, в ході проведення обшуків виявлено та вилучено 440 літрів спирту, 1583 пляшки фальсифікованої горілки з наклеєними на ній марками акцизного податку з ознаками підробки, 132 літри готової для розливу у пляшки спиртосуміші, 1694 марки акцизного податку з ознаками підробки, 3200 корків, 310 етикеток та два ключі для закупорювання пляшок. В ході обшуку також виявлено інше приладдя, яке використовувалось для незаконного виробництва лікеро-горілчаних виробів. На даний час по даній справі триває досудове розслідування.

Всього ж з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму близько 2,8 млн гривень.

За результатами судового розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення прийняті рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 334,8 тис.гривень.