Головна Новини На Тернопільщині виявили грузина, якого довелося вивезти за межі України

На Тернопільщині виявили грузина, якого довелося вивезти за межі України

На Тернопільщині спеціалісти міграційної служби виявили громадянина Грузії, який перебував на території нашої держави незаконно.

Під час проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері співробітниками міграційної служби у Тернопільській області виявлено громадянина Грузії, який ухилявся від виїзду з України після закінчення дозволеного строку перебування.

У результаті перевірки наявних у іноземця документів встановлено, що працівниками міграційної служби у Тернопільській області ще у вересні 2021 року за порушення міграційного законодавства притягнуто його до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КупАП, у жовні 2021 року прийнято рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни та зобов’язано покинути територію України у відповідний термін.

Дане рішення іноземним громадянином не було виконано, жодних заходів щодо виїзду встановлений термін за межі України не вживав.

У відповідності до статті 30 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства УДМС у Тернопільській області було подано адміністративний позов до Тернопільського міськрайонного суду про примусове видворення громадянина Грузії.

13 січня 2023 року усі позовні вимоги задоволені у повному обсязі.

Відтак, 27 січня 2023 року з метою належного контролю виконання рішення про примусове видворення працівниками сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення спільно із працівниками Тернопільського відділу №1 здійснено супровід до пункту пропуску «Лужанка» та в рамках співпраці із Держприкордонслужбою забезпечено його повернення у країну походження.