Головна Новини На Тернопільщині виробник пінополістирольних плит лякає людей

На Тернопільщині виробник пінополістирольних плит лякає людей

Жителі вулиць Шевченка, Л.Українки, Злуки, Народницької, Садівської, Морозенка, Польової, Стуса, Глещавецької, Миру, Коцюбинського, Рильського міста Теребовля на Тернопільщині б’ють на сполох, адже їх відверто лякає димова завіса, яка утворюється внаслідок діяльності підприємства ТзОВ „Феро-пласт”, виробника пінополістирольних плит, що знаходиться за адресою вул.Шевченка, 171,  у місті Теребовля.

Пишучи звернення у різні інстанції, теребовлянці просять звернути увагу на роботу підприємства, яке виготовляє плити з пінопласту. “Ми розуміємо, що це надходження до бюджету, це робочі місця, але не треба цього робити за рахунок здоров’я людей, які проживають на цих вулицях і не тільки. Повірте, від тих запахів дихнути вже немає чим, а  вікна постійно зачинені. Захворюваність людей зростає.  На усне звернення до керівників даного підприємства встановити очисні споруди по очистці повітря іде одна відмовка – немає коштів”, – розповідають вони.

За словами активістів, терпінню людей приходить вже кінець, і якщо не будуть вжиті заходи із закриття цього підприємства до встановлення очисних споруд, то вони говорять про необхідність прийняття радикальніших методів захисту свого життя і життя своїх дітей.

Начальник управління економіки Теребовлянської райдержадміністрації Галина Бугай розповідає, що хімічне виробництво піно-полістирольних плит відбувається у строго закритому режимі.  Для виробництва використовується полістирол, що спінюється, ПСВ-С в гранулах. Котельня „Феро-пласту” опалюється альтернативним газу методом – палетами. За день підприємство використовує близько 6 тонн цього біопалива. Внаслідок горіння цього біопалива, за словами Галини Андріївни, і утворюється дим.

Заступник голови РДА Андрій Кундрат цю інформацію підтверджує,  але і не виключає того факту, що котел на підприємтві  вже відпрацював своє, адже за добре відлагодженої роботи такого сильного диму не повинно було б бути.

Така відповідь надійшла на офіційне звернення громадян:

Державна екологічна інспекція України

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

“Ваш лист щодо порушень чинного законодавства в частині охорони атмосферного повітря ТзОВ „Феро-пласт” Державною екологічної інспекцією у Тернопільській області розглянутий.

Повідомляємо, що державною екологічною інспекцією у Тернопільській області для повного  і всебічного проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря було надіслано запит на адресу Державної екологічної України для отримання згоди на проведення позапланової перевірки ТзОВ “Феро-пласт”.

Про вжиті заходи за результатами перевірки буде повідомлено додатково.”

Внаслідок здійсненої перевірки сторони зобов’язалися  надати своєчасну, повну та достовірну інформацію про стан атмосферного повітря, визначення видів і обсягів забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря.

На сьогоднішній день є інформація, що перевірка на території “Феро-пласту” відбулась. Готується офіційний звіт. Будемо надіятись, що жителі міста отримають достовірну інформацію, а керівник підприємства, поступить свідомо та відповідально, здійснивши усі необхідні зміни.

Джерело Теребовля Моє місто