Головна Новини На Тернопільщині вилучили нелегального спиртного на сотні тисяч гривень

На Тернопільщині вилучили нелегального спиртного на сотні тисяч гривень


Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в області спільно із працівниками прокуратури області у ході проведення операції «Акциз-2017» припинено діяльність підпільного цеху, у якому здійснювалось виготовлення алкогольних напоїв.

Асортимент фальсифікату, виготовлення якого проводилось у антисанітарних умовах на території одного із автотранспортних підприємств обласного центру, включав у себе як популярні вітчизняні, так і зарубіжні марки. Окрім горілки правопорушники виготовляли ще й коньяк та віскі.

Горілку, крім традиційної скляної тари, також розливали у так звані бег-ін-бокси (пластикові упаковки, поміщені в картонну тару), використання яких заборонено законодавством України.

У ході проведених обшуків вилучено465 літрівнезаконно виготовлених алкогольних напоїв,540 літрівспирту на суму майже 8 тисяч гривень, підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби та виноробну продукцію, велика кількість тари, етикеток, корків, пристрій для закорковування пляшок з алкогольними напоями, промислові фени для нагрівання поліетиленової плівки при упаковці алкогольних напоїв. Також вилучено транспортнийзасіб, який використовувався у процесі протиправної діяльності.

Загальна вартість вилучених з незаконного обігу підакцизних товарів становить 356,9 тис. гривень.

Завдяки вилученню вищевказаних підакцизних товарів вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку більш як на 90 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування.