Головна Новини На Тернопільщині викрито групу осіб, що збували наркотики через «Телеграм»

На Тернопільщині викрито групу осіб, що збували наркотики через «Телеграм»

На Тернопільщині викрито групу з 11 осіб, що збували наркотики через «Телеграм»

Під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного збуту групою осіб через мережу Інтернет наркотичних засобів.
Правоохоронці Тернопільщини вилучили майже один кілограм психотропних речовин під час санкціонованих судом обшуків у місцевих жителів, що реалізовували товар через інтернет-магазин. Серед вилученого – марихуана, амфетамін, МДА, PVP та нові психотропні речовини – НПР.
За версією слідства, тернополянин створив незаконну торгівельну мережу із продажу наркотичних та психотропних речовин та через власний інтернет-канал продавав через “закладки” різноманітні наркотики.
Спочатку він працював сам, а згодом, до незаконного бізнесу додав ще 10 помічників з обласного центру. Зазвичай, за одну «закладку» посередники отримували 100 грн, а впродовж дня могли створити від 10 до 50 таких закладок.
Під час проведених 12 обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального проживання вилучено електронні ваги, мобільні телефони, банківські картки, пристрої для вживання наркотичних засобів, психотропні речовини, автомобіль та ін.
Розслідування за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України триває. Особам повідомлено про підозру та щодо них вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області