Головна Новини На Тернопільщині викрили 4 підпільні цехи із виготовлення алкоголю

На Тернопільщині викрили 4 підпільні цехи із виготовлення алкоголю

Упродовж 2017 року п’ятеро осіб, які обвинувачувались в умисному ухиленні від сплати податків, під час досудового слідства добровільно у повній мірі відшкодували завдані ними збитки у сумі 5,9 млн грн, а тому до суду направлено клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності.

Незважаючи на суттєве посилення санкцій за порушення порядку обігу підакцизних товарів, дана сфера залишається однією із найбільш криміналізованих. Впродовж 2017 року вилучено контрафактну підакцизну продукцію на суму понад 11,5 млн грн. Припинено діяльність 4 підпільних цехів з виготовлення горілчаних виробів. Як результат, упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму 2,3 млн гривень.

На даний час судами прийняті рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 3,4 млн грн, до кримінальної відповідальності притягнуто 6 осіб, у тому числі 2 із них засуджено до позбавлення волі із відстрочкою виконання вироку.

Проводиться робота щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету за рахунок відпрацювання реальних суб’єктів господарювання, які скористались послугами суб’єктів фіктивного підприємництва. За результатами проведеної роботи у ході розслідування кримінальних проваджень забезпечено надходження 3,6 млн грн податку на додану вартість.

У взаємодії із Тернопільською митницею ДФС проводяться заходи щодо викриття та припинення правопорушень у митній сфері. За результатами розгляду протоколів про порушення митних правил, складених на основі матеріалів податкової міліції, накладено штрафів на суму майже 2,5 млн гривень.

Також співробітники податкової міліції області пліч-о-пліч із представниками інших правоохоронних органів несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції. Загалом з початку бойових дій на сході країни службу у зоні проведення АТО пройшли 34 працівники підрозділів податкової міліції області. Вони виконували свої обов’язки у складі мобільних груп, патрулюючи лінію розмежування, несли службу на контрольних пунктах в’їзду/виїзду, перешкоджаючи незаконному переміщенню через «умовний» кордон на сході країни товарів та готівки, які використовувались для фінансування терористичної діяльності.

 

Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області