Головна Новини На Тернопільщині викрили нелегальну газову заправку

На Тернопільщині викрили нелегальну газову заправку

Під час проведення операції «Акциз-2017» співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області зафіксували факт незаконної реалізації пального.

З метою здійснення протиправної діяльності на території, яка належить одному із суб’єктів господарювання, встановлено обладнання автомобільного газозаправного комплексу та обладнання для заправки автомобілів дизпаливом.

Реалізація дизпалива та скрапленого газу здійснювалась за готівкові кошти без застосування реєстратора розрахункових операцій, дозвільних документів на здійснення вказаної діяльності (відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на устаткування підвищеної небезпеки) та документів, що засвідчують якість та походження нафтопродуктів.

У результаті проведених заходів з незаконного обігу вилучено газ пропан-бутан в кількості 9,5 тис. літрів та 52,4 тис. літрів дизельного палива, обладнання на загальну суму орієнтовно 2 млн. гривень.

Вирішується питання про притягнення порушника до адміністративної відповідальності.

Законодавством за провадження господарської діяльності без документів дозвільного характеру, передбачених законом, встановлена відповідальність у вигляд штрафу, розмір якого може становити від 17 до 85 тис. гривень.

Відділ організації роботи 

Головного управління ДФС у Тернопільській області